O poveste grimminala

O poveste grimminala
Adam Gidwitz
Tatăl lui Hansel și Gretel se căsătorește cu Prințesa de Aur, care duce un blestem asupra ei, iar Johannes Cel Credincios ii salvează de moarte devenind o statuie.
Pentru ca Regele sa-l salveze, le taie capetele copiilor săi, Hansel și Gretel, care sunt readuși la viața de Johannes.
Dar, copiii, speriati de proprii parinti fug si ajung in casa vrajitoarei pe care o coc, deoarece voia sa-i manance. Pe drum, copiii gasesc o casa, unde locuiau o femeie, mama a sapte copii, si un tata care isi dorea o fiica, acestia i-au primit cu bratele deschise pe Hansel si Gretel, dar copiii pleaca la Muntele de Clestar, pentru a-i salva cei sapte baieti transformandu-se in randunici.
Apoi, cei doi decid sa locuiasca in padure, dar Hansel se transforma intr-un copil-fiara si e capturat de catre un duce. Gretel, indurerata, gaseste alinare in casa unei vaduve, unde locuieste cateva luni de zile,timp in care demascheaza un vrajitor care inchidea in colivii sufletele a zeci de fete, asa ca Gretel pleaca, din nou.
Hansel este dus in castelul ducelui, unde oamenii isi dau seama ca este un copil si e dat in grija unor nobili. Dar, unul dintre nobili, a jucat carti cu Diavolul, asa ca Hansel e trimis in locul lui in Iad, iar, in drum spre acest loc se intalneste cu Johannes, care ii cauta pe el si pe Gretel. Johannes astepta rabdator pana cand Hanseliesi din Iad, pentru ca, dupa, sa o ia la fuga cu Diavolul dupa ei, care ramane impotmolit in propriul blestem.Din pacate, Johannes moare spunandu-i lui Hansel despre dragonul care ataca Regatul Grinn.
In cele din urma, Hansel si Gretel se intalnesc si pornesc spre castel, urmati de 2 care cu mere de aur si vin. Dupa ce si-au salutat parintii au gandesc un plan pentru a-l prinde pe Dragon: merele de aur sunt puse la vedere, intr-un luminis, une dragonul va fi omorat cu sageti, atras de aurul din care. Din pacate, planul s-a lasat cu zeci de morti, iar dragonul a fost doar ranit.
Intorsi acasa, cei doi au observat ca ranile tatalui lor coincid cu cele ale Dragonului, astfel descoperind adevarata identitate a dragonului, decapitandu-si propriul tata. Dupa care, Regele invie miraculos, iar fratii Grimm sunt incoronati drept regi.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum sa faci sa nu citesti

Minciuni și spioni