Cronicile din Narnia (vol IV)

Cronicile din Narnia
Vol IV
Printul Caspian
C.S.Lewis
Peter, Susan, edmund si Lucy se trezesc pe taramurile Narniei dupa sute de ani narnieni, iar acolo il salveaza de la moarte piticul Trumpkin, care lepovesteste despre Printul Caspian.
Printul Caspian, nepotul regelui Telmarinilor;Miraz, fuge de la castel, deoarece unchiul sau vrea sa-l omoare, pentru a-l face rege pe fiul lui nou-nascut. Atunci, Caspian fuge indrumat de doctorul Cornelius, ajungand in Narnia, unde cade lovindu-se la cap si trezindu-se in casa lui Trumpkin si a bursucului Vanator-de-Trufe. Apoi, Caspian devine regele Narniei si incepe un razboi contra telmarinilor.
In timpul razboiului, Caspian, ii cheama prin cornul lui Susan pe cei patru regi si pe Aslan pentru a-i ajuta. Acestia ajung abia peste cateva zile impreuna cu Trumpkin, dupa care Peter il provoaca pe Miraz  la o lupta, iar Peter il invinge.
Dar, doi razboinici de al lui Miraz, au planuit totul dinainte, si erau gaata sa atace, daca nu ar fi venit copacii care ii sperie atat de tare incat au fugit, Narnia iesind invingatoare, iar orasul Beruna eliberat.
In concluzie, cei patru frati se intorc de unde au venit, iar Caspian a domnit peste Narnia.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O poveste grimminala

Cum sa faci sa nu citesti

Minciuni și spioni