Materiile întunecate (vol I)

Materiile întunecate
Vol I
Luminile Nordului
Phillip Pullman
Lyra, o fata de 12 ani din Oxford, se ascunde in dulapul din sala profesorilor, unde îl salvează pe unchiul sau, de fapt tatăl acesteia, lordul Asriel si asculta despre Praf.
Înainte sa plece la Londra împreuna cu doamna Coulter, care este, de fapt, mama Lyrei, decanul ii da un aleriometru, spunându-i sa-l ascundă de mama ei.
La petrecerea din Londra, Lyra afla ca doamna Coulter este un godler, fuge și ajunge la sfatul giptilor de unde pleacă intr-o călătorie spre Nord pentru a-l salva pe Roger și pe tatăl ei, prizonier in Svalbad.
Pe drum, giptii sunt atacați, iar Lyra ajunge in mâinile doamnei Coulter, din care evadează împreuna cu toți copiii din Stațiune salvați de gipti.
Iorek Byrnison, devine regele Svalbanului învingându-l pe fostul rege. Atunci, Lyra ajunge la tatăl ei, care de fapt intenționa sa se folosească de Roger pentru a deschide un portal către universul de unde provine Praful, pentru ca apoi, Lyra și părinții ei sa locuiască in acel univers. Dar, mama Lyrei, se împotrivi lăsând-o pe Lyra in căutarea Prafului.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O poveste grimminala

Cum sa faci sa nu citesti

Minciuni și spioni