Aventurile lui Sherlock Holmes

Aventurile lui Sherlock Holmes
Sir Arthur Conan Doyle
1. Scandal in Boemia
Regele Moștenitor al Boemiei, deghizat in contele Von Kram, ii cere ajutorul lui Sherlock pentru a recupera o fotografie cu el și Irene Adler, o femeie fermecătoare și deșteaptă, deținătoare a fotografiei care amenință sa-i ruineze mariajul. Așa că, Holmes înscenează un incendiu în casa lui Irene, care se păcălită arătând ascunzătoarea fotografiei. Însă, Irene, conștient de greșeala făcută, fuge în Anglia cu soțul ei, sunt în mai o scrisoare care explică gândirea ei și o poză cu ea pe care Holmes o păstrează.
2.Liga Roscatilor
John Clay,criminal cunoscut, îl păcălește pe  Jabez Wilson, un roșcat din Londra, plătind patru lire pe săptămână pentru a-l ține ocupat, activitate numite “Liga Roscatilor”.Odată ce activitatea se sfârșește, Jabez apelează la Holmes care dezvăluie faptul că John Clay săpa tunele prin privința domnului Watson pentru a fura aurul băncii de vizavi.
3. Un caz de identitate
Hosmer Angel, logodnicul domnișoarei Mary Sutherland, dispare misterios în ziua nuntii. Așa că, Mary apelează la Holmes, care descoperă că Hosmer era, de fapt, chiar tatăl vitreg al lui Mary, James Windberg, deghizat.
4. Misterul din Valea Boscobe
James McCarthyE acuzat de uciderea tatălui său. Așa că, viitoarea lui soție îl cheamă pe Holmes care rezolvă cazul: John Turner, tatăl fetei, l-a ucis deoarece nu suporta ideea de a o vedea pe fiica lui căsătorită cu unul din membrii familiei lui McCarthy. Până la urmă, James  e achitat de curtea cu juri, se căsătorește, iar John moare.
5. Cei cinci sâmburi de portocala
Unchiul lui John Openshaw, proaspăt întors din America, moare într-un “accident nefericit” după ce primește un plic care conține cinci sâmburi de portocală inscripționați cu trei litere “KKK”, urmând ca mai apoi, el și tatăl lui să fie uciși în același mod de către organizație americană “Ku Klus Klan” condusa de căpitanul James Calhoun și a cărui vas,în final,se scufundă.
 6. Omul cu buza strâmba
Doamna St. Claire îl zărește pe soțul ei, Neville St. Claire, la fereastra unei clădiri de la marginea orașului și, crezând că se află în pericol, încearcă să ajungă la el, dar proprietarul nu-i permite. Așa că, cheamă poliția care urcă la etajul superior, dar, nu-l găsesc pe soțul acesteia, ci doar un cerșetor, care e acuzat de crimă și închis într-o celulă. In final, acestea se dovedește  a fi chiar Neville travestit într-un cerșetor mizerabil pentru a lua bani de la locuitorii orașului.
7. Aventura rubinului albastru
Un rubine albastru furat de la o contesă de catre James Rayder care, îi ascunde într-o gâscă vândută unui om sărac. Acesta văzând politia venind spre el, se sperie și lasa gasca cu pălăria pe stradă, obiectele fiind analizate de Sherlock care rezolva cazul.
8.Aventura bandei patate
Domnișoara Stoner își privește sora geamăna murind din cauza unei mușcături de șarpe provocate de tatăl lor vitreg, domnul Roylolt, doctor în India.
9.Aventura degetului cel mare al inginerului. Domnul Healthery, de 26 de ani, merge într-un sat în apropiere de Reading, pentru o afacere misterioasă cu un colonel german, unde e rugat să repare o presă hidraulică cu ajutorul căreia se confecționam false monede. Tânărul inginer, curios, e închis în interiorul presei, locul unde, credea că o să moară. Din fericire scapă, chiar dacă își pierde degetul mare.
10. Aventura burlacului nobil
Lord St. Simon se casatoreste cu fiica unui milionar din California, care, după nuntă, dispare, aceasta fiind deja logodită cu un american.
11. Aventura coronitei de beril
Domnul Holder, un bancher, primește ca garanție o coronita de beril, pe care Sir George Burnwell și nepoata bancherului încearcă să o fure, dar nu reușesc decât să rup o bucată pe care o vând. În timp ce băiatul bancherului, Artur, e acuzat de furt pentru că domnul Holder la surprins cu coronița in mâna. În final, adevărul iese la iveală iar cei care au furat sunt intemnitati.
12. Aventura de la “Fagii de Arama”
Violet Hunter, o domnișoara din Londra, primește postul de guvernanta in familia Rucastle, unde descoperă ceva ciudat: o usa încuiată și un obicei extrem de ciudat al soților. Așa ca, îl cheamă in ajutor pe Sherlock in ajutor, care descoperă faptul ca, Violet a fost angajata pentru a-i tine locul fiicei lui Rucastle, pe care aceștia nu o agreau.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O poveste grimminala

Cum sa faci sa nu citesti

Minciuni și spioni